EBEC Balkan 2019 – Design the Future. Today.

13 Maj/2019 Objavljeno u Vesti

Novosadska lokalna grupa Udruženja Studenata Tehnike Evrope – BEST Novi Sad – ove godine domaćin je Regionalne runde inženjerskog takmičenja EBEC Balkan, koja je počela 09. maja i trajaće do 13. maja. Pored pobednika novosadske lokalne runde, ovo takmičenje je okupilo najbolje inženjere iz još 6 gradova iz regiona.

„EBEC Balkan organizuju lokalne BEST grupe iz Beograda, Mostara, Niša, Novog Sada, Podgorice, Skoplja i Sofije. Ukupno 56 najboljih inženjera, pobednika lokalnih rundi iz navedenih gradova, takmiči se u dve kategorije: Case Study i Team Design,“ objašnjavaju u organizaciji BEST Novi Sad.

„Jedan od razloga zbog čega je Novi Sad Omladinska prestonica Evrope je zbog toga što imamo aktivne i kreativne omladinske organizacije, kao što je BEST, koji je svojim primerom pokazao da kada se radi vredno i naporno mogu da dobiju i organizaciju velikih događaja kao što je ovo regionalno takmičenje,“ kaže koordinator OPENS-a Vukašin Grozdanović.

Evropsko inženjersko takmičenje Best (EBEC) je najveće inženjersko takmičenje u realnom vremenu koje je sproveo Odbor evropskih studenata tehnike koji i okuplja najbolje evropske studente inženjeringa. Događaj je od studenata za studente. EBEC Projekat ima za cilj da razvije veštine učesnika ne samo na polju teorije, već da steknu i praktično znanje koje će im pomoći da se pozabave problemima sa kojima se društvo suočava svaki dan. Timovi koji se sastoje od 4 učenika iz tehnoloških oblasti, bez obzira na stepen njihovog obrazovanja, a izazov je da reši zadatke u tri različita nivoa konkurencije.

Lokalne BEST grupe postoje na 97 univerziteta u 34 države Evrope i broje više od 3500 članova!

Tagovi: BEST Novi Sad, EBEC Balkan, inženjeri, novi sad, opens 2019, regionalno takmičenje, Udruženja Studenata Tehnike Evrope