Učešće u aktivnostima mladih

Rate this post

Pridruživanje pritiscima sa drugima lakše je promijeniti svijet nego sam! Postoji bezbroj organizacija koje djeluju u Evropi u brojnim oblastima za poboljšanje kulture. Da li biste se sigurno prijavili za jednog od njih? Ispod su neke ideje za uključivanje! Organizacije i pokreti mladih su nevladine dobrotvorne kompanije koje čine mladi. Uz učešće mladih, poslovi namenjeni mladima realizuju se u brojnim oblastima. Postoji nekoliko omladinskih organizacija, kao i aktivnosti u Evropi koje dočekuju kandidate raširenih ruku. Ako se prijavite u omladinsku kompaniju, ona vam može pružiti mnogo stvari. Možete naučiti potpuno nove vještine, upoznati potpuno nove ljude i biti vođeni stručnošću da radite nešto korisno za kulturu. Možete sebi pomoći na nekoliko lokacija. Možete se pridružiti lokalnoj učeničkoj kompaniji, pomoći u skloništu za beskućnike ili se pridružiti građanskim pravima ili ekološkoj organizaciji. Pretpostavite veoma pažljivo šta želite, šta nameravate da saznate, kao i kako želite da dodate poboljšanju kulture. Ovo je prvi korak ka otkrivanju najefikasnije šanse za vas.Učešće u aktivnostima mladih

Otkrijte kompaniju u potpunosti

Niko ne očekuje da proučavate neidentifikovano. Idite na terenske prilike kompanije, družite se sa osobom koja je trenutno stekla iskustvo-Sve je to izvanredan način da se stekne razumijevanje o tome šta zapravo ukazuje da se prijavite u društvenu kompaniju kao volonter. Ili pogledajte stranice kompanije na društvenim mrežama, Prijavite se za njen bilten, pročitajte njegove publikacije kako biste saznali više o njihovom cilju.

Dogovorite

Problem za brojne je taj što ne znaju kako integrirati volontiranje pravo u svoje užurbane rasporede. Ako se zbog toga zaista osjećate nesigurno, ne predajte se prije nego što ste istražili svoje izbore. Oslanjajući se na prirodu aktivnosti, volonterski posao se može obavljati u različito doba dana, kao i na različite frekvencije. Izaberite uslugu koja vam najviše odgovara-zadatke koje možete istinski nositi bez ugrožavanja različitih drugih aktivnosti. Opšte preporuke su da počnete sa malo napora i polako povećavate vreme i moć uloženu ponudu ipak, bitno je predvidjeti kada ste dostupni svojim vršnjacima kako biste izbjegli nesporazume.

Cijenite plodove volontiranja

Omladinske kompanije, kao i aktivnosti, obično se sastoje od volontera koji ne dobijaju novac za svoj rad, međutim to je korisno i izuzetno korisno za njih. Na primjer, možete puno naučiti o pravilu palčeva društvene interakcije, kao i dodatno je nevjerovatno korisno za vaš duhovni i individualni razvoj. Ne samo da možete uspostaviti doživotne odnose, već možete i razviti svoju profesionalnu profesiju, jer dobijate praktično iskustvo i takođe imate jasnu ideju o tome šta nameravate da radite na duži rok. U isto vrijeme, vaše aktivnosti pomažu vašem području i također doprinose povoljnoj modifikaciji i boljitku društva. Jesmo li dobili tvoj fokus? Ako je tako, predlažemo da su ovdje zabilježene omladinske kompanije i mreže. Istražite ih, otkrijte koji su društveni razlog prihvatili i imaju li radno mjesto u blizini mjesta gdje živite.

 • Evropski Forum mladih-mreža nacionalnih Savjeta mladih kao i nevladinih organizacija za mlade širom svijeta; saznajte koje organizacije djeluju u vašoj zemlji.
 • Svjetska Asocijacija izviđača-pridružite se najvećoj akademskoj omladinskoj aktivnosti na svijetu!
 • Jedna struktura — postanite jedan omladinski ambasador i učestvujte u globalnoj borbi za okončanje siromaštva!
 • Evropska mreža solidarnosti-pridružite se širenju susjedstva članova Evropskog uniformnog korpusa!
 • Petkom za budućnost – svjetski pokret za klimatske aktivnosti koji je Greta Thunberg uvela 2018. računa na vas!
 • Globalni štrajk za životnu sredinu — borbena modifikacija okoline!

Ovo je jednostavno preferencija obilnog snabdijevanja širom zemlje, ali i lokalnih omladinskih organizacija. Dakle, pogledajte oko sebe, saznajte više o mogućnostima i takođe steknite pravo u Globus pokreta mladih!Cijenite plodove volontiranja

U vezi sa nama

Evropski korpus uniformnosti nudi kvalifikovane organizacije sa finansiranjem grantova za uspostavljanje poslova koji nude različita naselja i društvo u celini. Aktivnosti različitih organizacija koje prihvataju odbor pokrivaju brojne lokacije. Kao što su:

 • podsticanje demokratskog učešća;
 • borba protiv socijalne isključenosti;
 • očuvanje;
 • promovisanje zdravlja i zdravlja i blagostanja;
 • pomoć za obrazovanje kao i obuku;
 • dogovor sa migrantskim naseljima;
 • jačanje mogućnosti i trajnost podložnih područja ili područja pogođenih katastrofama u područjima trećih zemalja gdje se dešavaju aktivnosti i procedure humanitarne pomoći;
 • ojačati spremnost za katastrofu i smanjiti opasnost od katastrofe u ovim područjima.

Čim je njihov zadatak zapravo odobren od strane Evropskog Korpusa za uniformnost, organizacije mogu direktno pristupiti bazi podataka o dobrovoljcima u dobi između 18-a i 30-a (35 u slučaju pružanja humanitarne pomoći) prijavilo se tamo, kontaktiralo je mlade ljude i objaviti šanse koje imaju za snabdevanje.

Finansiranje od strane Evropskog korpusa solidarnosti donosi niz koristi organizacijama, koje:

 • oni mogu postići veće rezultate;
 • suočite se sa veoma inspirisanim mladim volonterima koji koriste svoje uzbuđenje, kao i veštine za pomoć u realizaciji projekata;
 • povežite se sa mladima pružajući im dragocenu stručnost i takođe iskustvo;
 • nabavite svježe koncepte za svoj svakodnevni posao;
 • oni mogu stvoriti jače veze sa regionalnim područjem.
 • Evropski korpus uniformnosti može izdržati:

Mjerenje volontiranja

Dobrovoljne aktivnosti

– prilagođeno

– grupa

– dobrovoljni grupni zadaci u područjima zabrinutosti

Zadaci ujednačenosti

Volontiranje u Evropskom dobrovoljnom humanitarnom korpusu (altruističko volontiranje pomoći) u područjima 3rd zemalja gdje se odvijaju aktivnosti altruističke pomoći, kao i operacije

Obuka lokalnih programera za mlade

Cilj obuke je općenito: omogućiti mladima koji djeluju u malim naseljima da otkriju osnove rada u zajednici, stoga ih podstiče da djeluju lokalno, na osnovu vlastitih izbora i odluka. Konkretno:

Budite spremni pojedinci u regionalnim zajednicama koji imaju sposobnost da podrže inicijative za područje mladih; povećajte lične stručnjake pomagača u susjedstvu: lidera, programera zajednice; saznajte više o pristupima za rad na području, s posebnim poštovanjem prema ciljnom timu mladih; tokom obuke pripremite voditelja susjedstva za samostalan rad, dobijte dovoljnu motivaciju, pristup, upoznajte se sa mogućnostima povezivanja profesionalne mreže, institucije, kompanije. Trajanje obuke: 24 sata (jedan vikend, petak-nedjelja). Procjena performansi:

Zasniva se na aktivnosti u timskom radu. Na kraju obuke sigurno će biti održan seminar o temama obuke. Obuka se može izvoditi odvojeno, međutim, kao jedan od besplatnih kurseva 120-časovne obuke za rast zajednice, moguće je dopuniti je raznim drugim obukama u oblasti i ispuniti zahtjeve za ispitivanje 120-časovne trgovinske obuke (stomatološki ispit + pisanje i odbrana teze o funkcionalnom poslu). Po završetku obuke, polaznici dobijaju sertifikat od strukture civilnog Univerziteta, a napravljene kreditne istorije se takođe unose u publikaciju cka studije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here