Evropski resursi mladih i društva

Rate this post

Evropski resursi mladih i društvaBilo koji grad u Evropi može biti obećavajuća destinacija, međutim ako želite doživjeti Izuzetna iskustva, posjetite među gradovima koji se nazivaju Evropski resursi kulture, ali i mladi ljudi. Evropsko Finansiranje Kulture. Dugo vremena fokus u evropskim pitanjima koncentrirao se uglavnom na politiku ili ekonomiju, a kulturni sjaj, kao i raznolikost Unije, zapravo su zasjenjeni. To je okolnost da su grčki i francuski sveštenici društva Melina Merkuri, kao i Jack Lang, želeli da se promene kada su postavili temelje za kampanju Evropske prestonice kulture u 1985-u.

Izbor evropskih fondova Društva stalno se odvija 4 godine prije godine u kojoj se naslov koristi. Međugradske konkurente uređuju države učesnice, ali izbor se vrši na osnovu tipičnih zahtjeva navedenih u EU stepenu. Odabrani gradovi nose titulu evropskih resursa kulture 12 mjeseci. Upotreba ovog naslova predstavlja solidnu posvećenost: gradovi moraju organizirati različite društvene prilike u toj oblasti, naglašavajući svoj evropski kontekst. Do danas je više od 60 gradova zapravo uspjelo zadržati titulu, kao i dobiti od nje: turizam je porastao, gradovi su zapravo povećali svoj globalni kredibilitet, a čak su i stanovnici zapravo počeli da vide svoje vlastito mjesto stanovanja sa većim priznanje, dok stanovnici imaju snažniji osjećaj pripadnosti zajedničkom evropskom prostoru. Godine 2020.Rijeka (Hrvatska) i Galway (Irska) na kraju su postali evropska sredstva kulture. Kulturne programe oba grada možete otkriti upravo ovdje. A naš post na web stranicama evropske baštine nudi vam još jednu društvenu lokaciju koju vrijedi posjetiti u EU!

Evropski Resursi Za Mlade

Evropski Program finansiranja mladih pokrenut je 2009.godine kao napor Evropskog online foruma za mlade (krovna organizacija Vijeća mladih kao i globalne nevladine organizacije za mlade u evropskim zemljama). Pet godina kasnije, 2014. godine, Kongres regionalnih i regionalnih vlasti Vijeća Evrope formalno je priznao titulu evropskog finansiranja mladih i potpisao se sa naporima kao partner. Šta to ukazuje ako grad postane Omladinska prestonica Evrope u datoj godini? Svrha naslova je, prema riječima evropskog online foruma za mlade, „povećati učešće mladih u kulturi i poboljšati njihovu Evropsku identifikaciju“. Stoga, naslov može izabrati bilo koji tip evropskog grada koji pokreće inicijativu za podrazumijevanje mladih, kao i daje mogućnost da podijele svoja gledišta i razmišljanja u bilo kojoj vrsti polja. Sve opštine treba da teže postizanju političkog, društvenog i ekonomskog razvoja u korist grada i društva. Titula je prvi put dodijeljena holandskom lučkom gradu Roterdamu, čiji je program sažet u jedan kratak moto: vaš Globus. Program je obezbijedio više od 500 različitih aktivnosti u cilju uključivanja mladih (od 12 do 27 godina) sa tog područja. Titulu resursa za mlade Evrope 2020.godine osvojio je Amiens (Francuska). Gradski program uključuje muziku, kao i inscenirane događaje uz filmske proslave. Resursi za mlade Evrope biraju se 2 godine prije vremena. Ako pretpostavite da se vaš grad treba prijaviti, pročitajte potrebe i također razmislite o slanju prijave! U mnogim slučajevima omladinske organizacije pažljivo rade sa gradskim vlastima.

Naš Evropski omladinski kapitalni posao nije izgubljen

Nakon više od godinu dana primarnog posla, grupa Veszprem predstavila je svoj koncept u Briselu žiriju koji je izabrao titulu Evropsko Finansiranje mladih 2024. Na vijestima o konačnom rezultatu, uživao je grad Gent, a ne Veszprem, međutim, ni princip rasta mladih Veszprema sigurno neće biti zloupotrebljen. Pitali smo zamjensku gradonačelnicu Barbaru Fiddler, šeficu Veszprem grupe, u vezi sa lekcijama i budućnošću posla. Nije bilo očigledno da Veszprem može da završi među finalističkim gradovima za titulu evropskih Omladinskih resursa, kada je u pitanju prvi put da su 9 gradovi bili među kandidatima, nakon toga je to smanjeno na 4 nakon preliminarnih, kada su pored Veszprema Kišinjev, Lavov i eventualni šampion Gent ušli u finale. Žiri koji je dodijelio Evropski omladinski online forum morao je u septembru podnijeti ukupan prijavni proizvod, koji je potom nedavno dostavio lično tim Veszprema u Briselu. Violinistkinja Barbara podijelila je neke iza ključeva za zavjese u vezi sa svojim iskustvom u Briselu. Kako je tvrdio, četiri grada podnosioca prijave nisu mogla prepoznati materijal jedni drugih, niti su zapravo vidjeli lične rasprave, tako da mogu samo pretpostaviti ono što je uključeno u princip raznih drugih gradova, kao i na osnovu čega konačna odluka može biti donesena. Vezano za konkurente, Barbara Fiddler je rekla da su dodatno iznenađeni uspjehom Genta, jer su mislili da je ukrajinski grad Lavov mogućnost, uglavnom zbog činjenice da je jedan od osnovnih ciljeva Evropskog Foruma mladih da pomogne regionima izvan EU da se približe uniji.Naš Evropski omladinski kapitalni posao nije izgubljen

Navedena je kultura Evrope

Što se tiče takmičara u Veszpremu, svakako je pomenuta titula evropskih kulturnih resursa, što u ovoj situaciji izuzetno nije dalo prednost Veszpremu. Štaviše, među sudom je postojala zabrinutost da titula Omladinske prestonice neće biti sledbenik ECOC-a povodom toga što će i Veszprem uzeti ovu titulu, uprkos činjenici da je Veszprem tim tražio da jasno podeli to dvoje na takmičenju. Od Barbare fiddels smo dobili da su se tokom pripremnog rada na njihovoj primeni razvila određena ideološka pitanja, u kojima se Mađarsko okruženje razlikuje od pogleda Unije, uglavnom u odnosu na razumevanje LGBTQ zajednica. Prema riječima zamjenskog gradonačelnika, u vrijeme individualne rasprave takve političke brige nisu se nikako razvile, a također su uvjereni da ni na odluku to nije uticalo. U svakom slučaju, jedan broj članova suda– uprkos činjenici da nisu pobijedili– čestitali su jedni drugima na natjecanju u Veszpremu, za koje tvrde da pažljivo stoji iza projekta Gent na završnoj analizi. Veszprem je zapravo izgubio u konkurentima, ali princip tendera nije proliven, a nekoliko njegovih komponenti još uvijek čeka da se implementira, iako taj Veszprem sigurno neće biti finansiranje mladih Evrope 2024.godine. Od Barbare Fiddler smo pokupili da će sigurno nastaviti zajedničko razmišljanje sa mladima i organizacijama koje ih predstavljaju, koje je počelo tokom trajanja tendera. Definitivno će ojačati online forume na kojima mogu obratiti pažnju na sve razne druge i takođe ih uključiti u donošenje odluka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here