U pozorištu događaja!

Rate this post

65. je zapravo zadržan nekoliko puta. Sterija Gamings. Kreće se u gradu finansiranja i traje do 4.Oktobra. Publika je dodatno ušla u bioskop– tvrdila je u svom pozdravnom govoru starleta Branka Petrovi Alzemimiu, koja je u subotu uvečer svečano otvorila proslavu dramatizacije u Narodnom pozorištu Srbije. Sterija Gamings se zove po Jovanu Steriji Popoviju, zapaženom srpskom piscu komedije rođenom u versecu. Povod je ove godine nekoliko puta zadržan zbog scenarija epidemije. Posao mađarskog teatra parazita nije se odnosio na to da Novi Sad obavlja proizvodnju maratonaca koji vode počasni krug, koju je režirao Paolo Magelli, na osnovu poruke Du Minnesan Kova Minnesevi.U pozorištu događaja!

Narodno pozorište Srbije u Smederevu 1941

Kao efikasnost otvaranja u takmičarskoj kategoriji, Srpsko narodno pozorište predstavilo je predstavu Smederevo 1941. Supervizor Ana Minnesor Minnesevi posvetio ovoj produkciji u sjećanje na zvijezde kina pozorišta koji obavlja u 1941. 5. juna izgubili su živote u eksploziji u Smederevu. Predstava je ovdje premijerno izvedena godinu dana u Srpskom narodnom pozorištu. Zbog fantastične katastrofe, kada je uzletelo oružje kao i gasno skladište, Srpsko narodno pozorište nazvano je Narodno pozorište Dunavskog Banata (Narodno pozorište edinte Dunavske banovine). Alat su nacisti preuzeli iz vojske beat Kraljevine Jugoslavije u kratkom Aprilskom ratu. Eksplozija je oštetila grad Szendro, međutim uzrok zapravo nije otkriven do danas. To je konačno utvrđeno funkcijom u predstavi Tanja Pevac, Milan Kovačević, Gordana Đurđević Dimić, Alisa Lacko, Jovana Mišković, Vukašin Ranđelović, Aljoša Đidić, Tijana Marković, Milo Filipović i Marko Savković. Jednostavan, funkcionalan set Željko Piškorić, Kostimi Marina Sremac, muzika Draško Adžić autor, tekst Ana Đorđević direktor i rad Nikoline Đukanović dramaturga da aplaudiraju, ističe se u poruci programa. Tekst i predstava brinu o istorijskoj prilici u celini, a takođe se posebno koncentrišu na glumce koji su nažalost izgubili živote. Publika za proslavu u nedjelju navečer bili su glumci koji su ubili Janis Joplin? mogao je da pogleda predstavu Srpskog narodnog pozorišta u koprodukciji sa OPENS-om, a danas, u ponedeljak, sigurno će moći da vidi predstavu Gustava krivicu za svaku sitnicu u kasnim noćnim satima, pod vođstvom Kokana Mladenovića, koju je pogubila trupa pozorišta Kostolanyi Dezso u Subotici.

Novogodišnja opera

Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu od 26.do 30. decembra obeležava novogodišnje praznike i poziva svakog čoveka na svojoj internet stranici na ovaj niz događaja. 2020.godine. godina pada u pozadini kao značajan spoj u finansijskom, političkom i kulturnom životu. Metropoliten Opera (MET) je samo jedna od najvažnijih operskih kuća na svijetu. Osnovana 1880.godine, simfonijsku muzičku kompaniju kontroliše organizacija Metropolitan Opera. Sadašnja koncertna dvorana integrisana je 1966.godine u raspored arhitekte Wallacea K. Harrisona u New Yorku, kao i nove zgrade meta kao dio Lincoln centra stvorenog na Lincoln Squareu. Muzička dvorana ugošćuje oko 27 Opera otkriva godišnje i takođe u vezi sa 220 performansima po sezoni. Pozorište ima sposobnost 3.800 pojedinaca, kao i 195 prostora za stajanje za gledaoce. Ipak, po prvi put u svojoj skoro 140-godišnjoj istoriji, morao je prekinuti sezonu kao rezultat pandemije. Nadalje, poznata, fantastična Muzička dvorana u Italiji, kao i u Velikoj Britaniji, gotovo je na nivou egzistencije.Novogodišnja opera

Čini se da se ova godina ne obilježava

— Čini se da ova godina nije nešto za komemoraciju, – izjavio je Aleksandar Stankov, supervizor operske firme Narodnog pozorišta Srbije, a nakon toga dodao: pozadina nas uči ili drugo. Cela istorija opere sastoji se od strašnih katastrofa, divnih lajkova i takođe sjajnog poverenja, i nadmašila je sve nedaće. Opera se sastoji od priča koje utiču na sjajne akcije. Shodno tome, operska firma Srpskog narodnog pozorišta u gradu finansiranja slavi 2020. sa zadovoljstvom predstavlja novogodišnju operu. Kada svakodnevno slušamo izvještaje o brojevima, kada naši prijatelji u našem okruženju ostanu bez posla, kada imamo wellness radnike u našim domaćinstvima, kada poznajemo pojedince koji nisu vodili računa da se oporave od problema koje je izazvao koronavirus, onda realnost da je pandemija praktično u potpunosti ugasila kulturu nije prva na spisku naših problema. – Operski posao Srpskog narodnog pozorišta, uprkos Zdravstveno-wellness scenariju, od samog početka nije dozvoljavao pesmama da u potpunosti odu iz naših života. Od inicijative da ostanemo povezani sa svojom publikom, otkrili smo koliko je ključno raditi, stvarati, kao i stalno dijeliti tu moć sa oduševljenjem … mi smo umjetnici, nastojimo pomoći ljudima sa umjetnošću. Za naše Ciljno tržište, za ljude iz glavnog ureda. Njima je potrebna ta energija za ulazak u Novu godinu, tako da smo pripremili ozbiljan novogodišnji program– izjavio je supervizor.

The Nutcracker

Posljednja sedmica ovog mjeseca počinje napretkom P. I. Čajkovskog Orašar, koji je u početku bio popularniji od plesne efikasnosti. Šminka se misli na ikonu božićnih i novogodišnjih praznika. To je ubilo Janis Joplin? c.is nastavio je sa izuzetno uspešnom predstavom, koju je koproduciralo Srpsko narodno pozorište i otvara se, i za kratko vreme osvojio mlado Ciljno tržište Novog Sada. Fantastična sedmica se nastavlja sa Borom, a takođe i bordalom sa operom Traviata u tri čina Giuseppea Verdija. Zasnovan je na romanu Aleksandra Dumasa dama od kamelije.) 2021.godine. uoči smrti ovog renomiranog italijanskog autora opere, 120. zbog toga operski biznis Srpskog narodnog pozorišta obavlja ovaj muzičko-fazni posao, kojim je operska firma formalno osnovana 1947.godine kao samostalna stvaralačka jedinica pozorišta. – Zainteresovani posle Travijate mogu da uživaju u božićnom koncertu, gde Božić, kao i novogodišnje šminke, uživo izvodi operski bend Narodnog pozorišta Srbije, u izvođenju dirigenta Fedora vrste Minnesnik. U ovoj emisiji sigurno će nastupiti i mladi vokali kao što su Tatjana Savati Minnesar, Nevena Reljin, kao i drugi blistavi muzičari. Na kraju, u nekoliko komponenti grada, uživo kao i istovremeno, operski orkestar, Hor i muzičari Srpskog narodnog pozorišta sigurno će izvesti renomiranu opersku ariju Nessun dorma sa pesmom “ pobeđujemo!“sa porukom. Riječ je o jedinstvenoj muzičkoj predstavi koja zapravo još nije izvedena u svijetu, u kojoj različite ekipe umjetnika rade Ariju u različitim komponentama Novog Sada u isto vrijeme, a ovo će svakako biti poklon i potpuno Novogodišnja poruka operske firme Srpskog narodnog pozorišta u glavnom gradu“, izjavio je šef operske firme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here