Feature Image

#Zanateka

6. decembar Novi Sad

Zanateka je novi, kreativni program za mlade koji za cilj ima okupljanje mladih oko ideje inovativnog pristupa u očuvanju tradicije, upoznavanje sugrađana Novog Sada i okolnih ruralnih mesta, razvijanje timskog duha i solidarnosti – i to kroz umetnost, ručni rad i tradicionalne vojvođanske zanate.

Program je zapravo deo studentske prakse kursa Liderstvo i razvojni omladinski rad u zajednici stoga je podrška stigla i od Omladinske prestonice Evrope, ali i Ministarstva sporta i omladine Republike Srbije.

Program sprovode buduće omladinske radnice i studentkinje univerzitetskog kursa Liderstvo i razvojni omladinski rad u zajednici Centra za omladinski rad i Univerziteta u Jenčepingu, Frančeska Fornari i Nevena Sićević.

Traje 5 meseci i obuhvata 25-30 radionica, koje će seodržavati jednom do dva puta nedeljno, dok će se konkretni termini definisati po oformljenju grupe.

 

Šta dobijaš učešćem u Zanateci?
 usavršićeš lične sposobnosti, takozvane meke veštine (soft skills)
 družićeš se sa novim ljudima sa nekim sličnim interesovanjima
 bolje ćeš upoznati svoju zajednicu i sve čari Vojvodine
 steći ćeš praktične veštine i upoznaćeš se sa novim tehnikama i zanatima
 kvalitetno ćeš iskoristiti svoje slobodno vreme
 steći ćeš novo iskustvo i dobićeš potvrdu o tome
Prijave se vrše preko upitnika na ovom linku. Rok za prijavu je petak, 6. decembar, a ako u međuvremenu imaš bilo kakvih pitanja ili nedoumica, u svakom trenutku ih možeš postaviti na: ili na FB stranici.

Učešće je besplatno, a program će pokriti neophodne materijale za radionice i autobuske karte za aktivnosti koji će se realizovati van Novog Sada (u obližnjim selima). Svi učesnici/ce će dobiti potvrdu učešća od organizatorki.