Feature Image

Web novinarstvo – pokreni zajednicu

24. septembar OPENS kancelarija, Laze Telečkog 2, Novi Sad

OPENS radna soba volontera ima cilj da pruži prostor volonterima i mladim aktivistima da osmisle aktivnosti za druge mlade.

U utorak, 24.09. družimo se sa volonterom Dušanom Bogdanovićem koji je osmislio radionicu: “Web novinarstvo – pokreni zajednicu”.

Cilj radionice je da dȃ mladima osnovna znanja o Web novinarstvu i načinima na koje se danas interpretira online novinarstvo. Takođe, težnja radionice je i da, pored osnovnih znanja, učesnici steknu i praktična iskustva pisanja članaka po tačno determinisanoj strukturi, a najbolji članci biće objavljeni na Web portalu „Bor030“.

Učesnici će proći osnovne pojmove iz novinarstva, ključne reči na koje treba da odgovore, najčešće pravopisne greške novinara, te kako da strukturiraju tekst i privuku pažnju čitalaca. Naravno, kroz radionicu, mladi će biti u prilici da uoče i nepravilnosti kod određenih tekstova poznatih sajtova i prodiskutuju o tome (loši naslovi, click bait i nesadržajni tekstovi, relevantnost i pouzdanost napisanog i sl.).

Prijave učesnika su obavezne i traju do 23.009. do 14h. Odabranim učesnicima će biti poslat mail potvrde o učešću na radionici u utorak 24.09.

Prijavu možete poslati na sledeći linku.

Vreme i mesto održavanja radionice: Laze Telečkog br.2, četvrtak 24.09. Omladinska prestonica Evrope Novi Sad

OPENS radna soba organizovana je uz podršku Web portala Bor030.net. “Bor030” dnevno beleži posete od preko 4000 ljudi, dok u nekim mesecima ona dostigne i do 100.000 pregleda. Pored informative, “Bor030” realizuje i projekte za mlade u saradnji sa KOMS-om, čiji je član, kao i sa drugim NVO organizacijama partnerima. Tu, naravno, treba dodati i bezbroj održanih radionica na temu web novinarstva, volonterizma, radionica održanih u okviru No Hate Speech kampanje i drugih korisnih treninga korisnih za sve od 15 do 30 godina.

“Bor030” vešto koristi svoju poziciju čitanog regionalnog medija za širenje tolerancije, pravih vrednosti i omladinske politike svim gradjanima koji ga čitaju.