Feature Image

Resurs kafe – Zaječar

11. jun Prostor za pomak, Zaječar

Šta je uopšte Resurs kafe?

Opens 2019 – Omladinska prestonica Evrope Novi Sad i Timočki omladinski centar organizuje resurs kafe o programu Kreativna Evropa u Zaječaru, 11. juna u 17h. Program Kreativna Evropa podržava ostvarivanje evropske saradnje, inicijative prevođenja i promocije književnih dela evropskih autora u Evropskoj uniji i šire, osnivanje mreža koje omogućavaju konkurentnost i međunarodnu delatnost kulturnog i kreativnog sektora, kao i osnivanje platformi za promociju mladih talenata, njihovih dela i projekata.

U okviru događaja, Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija govoriće o konkursu za evropske saradnje i konkursu za mobilnost umetnika i profesionalaca u kulturi koji su prilika za finansiranje partnerskih i pojedinačnih projekata mladih i organizacija za mlade.

Desk Kreativna Evropa Srbija je implementaciono telo programa Kreativna Evropa, oformljeno u okviru Ministarstva kulture i organizacijama civilnog društva  u Republici Srbiji koje žele da obezbede učešće u programu Kreativna Evropa.

Novi Sad je u 2019. Godini poneo titulu Omladinske prestonice Evrope, a OPENS kao savez udruženja koje sprovodi aktivnosti u okviru ove inicijative, tokom cele godine organizuje aktivnosti koje podtiču aktivno učešće mladih u društvu.

Zašto radimo Resurs kafe?

Ove godine organizujemo 5 Resurs kafea u 5 gradova Srbije. Resurs kafe je najava velikog fundraising kongresa OPENS FundCon 2019, a ujedno i zaseban događaj na kojima razgovaramo o fundraising temama, ali u neformalnijoj atmosferi.

Kako da se prijavite?

Broj učesnika je ograničen na 25. Prijava za događaj u ZA nalazi se na sledećem linku – https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdougyc2AWyJRci-8HftbWTbbR2h_V1xu2reqMLDRKMZ52JoQ/viewform

Za prijavljene učesnike iz zaječarskog,borskog, braničevskog, pomoravskog, nišavskog i pirotskog okruga postoji mogućnost refundacije putnih troškova u visini povratne autobuske karte do utroška planiranih sredstava.

Za više informacija obratiti se na