Feature Image

Radionica: Životni scenario i životna promena

26.06. Bulevar Despota Stefana 5

Radionica je posebno namenjena osobama koje zele da se upoznaju sa prilagođenim osnovama transakcione analize i kako ih primeniti u komunikaciji i svakodnevnom životu.

Na ovoj radionici razgovaraćemo:
-O životnim ograničenjima mladih, društvenoj ukalupljenosti. “Šta nas najviše sputava danas?”
-O promeni ponašanja, izlasku iz kalupa. “Šta za vas znači promena?”
-O potencijalnoj analizi detinjstva i prepoznavanju naših klasičnih životnih scenarija. “Šta su to priče našeg (postpatrijarhalnog) društva?”

I najvaznije:
– Pričaćemo o rešenjima i opcijama koje mladi imaju a možda toga nisu ni svesni! 🙂

Način prijave:
Ukoliko ste zainteresovani za učešće neophodno je da pošaljete prijavu sa svojim imenom i prezimenom kao i naslovom radionice na omladinskiklub@opens2019.rs najkasnije do 25.06.2018. do 16h.
Šta je to Transakciona analiza?
T.A., je teorija ličnosti i teorija komunikacije koju je krajem pedesetih godina ustanovio američki psihijatar Erik Bern. Podrazumeva rad sa decom i odraslima u kontekstu učenja, gde je cilj razvoj njihovih ljudskih potencijala i prevencija poremećaja u komunikaciji i odnosima uopšte. Učenje se sprovodi kreativno, kroz igranje uloga, kroz igrovnu primenu osnova grupne terapije i kroz tumačenje slikovitih prikaza ego stanja.

Voditelj radionice:
Srđan Mutlak spec. za inkluzivno vaspitanje, praktičar i teoretičar transakcione analize. Predavač i organizator obuka sociološke i emocionalne pismenosti za volontere i studente. Redovno radi sa decom u osnovnim školama primenjujući prilagođenu T.A. tematiku okvirima socijalne inkluzije.
Autor je nekoliko različitih kreativnih treninga društvene pismenosti za decu.
Autor i urednik elektronskog magazina za umetnost i kulturu P.U.L.S.E. sa preko 50 objavljenih tekstova u okviru tema prirode konflika, psihologije, sociologije, društvene ukalupljenosti, napretka i izlaska iz zone komfora.
Bonus napomena: Svim zainteresovanim članovima kluba biće pružena bonus prilika da se i oni oprobaju u kreativnom pisanju ako ponesu neke korisne ideje sa diskusije, i imaće priliku da uz malo sreće i umeća urede svoj tekst i učestvuju u njegovom objavljivanju! 🙂