Feature Image

OPENS radna soba: “Zajednica gluvih – juče, danas i sutra”

13. mart OPENS kancelarija, Laze Telečkog 2, Novi Sad

OPENS radna soba volontera ima za cilj da pruži prostor volonterima i mladim entuzijastima da osmisle aktivnosti za druge mlade. U sredu, 13.03. družimo se sa volonterkom Katarinom Agbabom koja je zajedno sa svojim drugarima i kolegama Vojislavom Đorđevićem i Mihailom Gordićem osmislila radionicu – “Zajednica gluvih – juče, danas i sutra!”. Radionica je osmišljena sa ciljem informisanja mladih o zajednici gluvih i nagluvih osoba, kulturi, tradiciji i identitetu kao i o načinima komunikacije sa gluvim osobama. Ideja je da se kroz radionicu podiže svest mladih o brojnim barijerama sa kojima se gluve osobe suočavaju i rušenju predrasuda i stereotipa koje su godinama pratile zajednicu gluvih.
Prvi deo radionice je prezentovanje kulture, identiteta, prava i generalno približavanje zajednice gluvih. Drugi deo radionice se odnosi na upoznavanje sa poezijom i prozom na znakovnom jeziku. Istorija svetske poezije na znakovnom jeziku i poezija na znakovnom jeziku kod nas. I na kraju izvođenje poezije na znakovnom jeziku. Nakon toga, deo predstave “Dodirujemo se…čime? Snovima…” Kulturno umetničkog društva gluvih Beograda “Radivoj Popović”.
Prijava učesnika je obavezna i radi se preko online forme najkasnije do 11.03. do kraja dana. Odabranim učesnicima će biti poslat mail potvrde o učešću na radionici u utorak 12.03.

Link do eventa na facebook stranici pronađite ovde.