Feature Image

OPENS izložba: Bangladeš

02.10. OPENS kancelarija, Laze Telečkog 2

Izložba je jedna u nizu aktivnosti OPENS Omladinskog kluba pod nazivom “Opens na točkovima”. Reč je o izmeštenom omladinskom radu, o aktivnostima koje omladinski sektor ne sprovodi u prostoru Omladinskog kluba, već naše aktivnosti realizujemo direktno sa mladima pripadnicima ranjivih grupa ili mladima koji žive u mestima koji su udaljeniji od centra grada, predgrađu, prigradskim mestima, koji nemaju jednake prilike da aktivno učestvuju u sadržajima koje im OPENS nudi.

Inicijalna ideja za izložbu se javila tokom učešća na projektu “Brawe new you” koji realizuje YEU organizacija. Aktivnost je deo lokalne strategije koja će odgovoriti na govor mržnje prema mladim Romima u lokalnoj zajednici.
Pre izložbe, realizovali smo aktivnost u romskom naselju- Bangladeš. Nakon što je Omladinski sektor OPENS-a zajedno sa volonterima posetio Romsko nasilje- Bangladeš sa idejom da mlade pripadnike generalne populacije poveže i integriše sa mladim pripadnicima Romske populacije. Prilikom naše posete romskom naselju, OPENS volonteri i mladi Romi zajedno su realizovali i učestvovali u različitim sportskim,kreativnim i zabavnim aktivnostima, međusobno se upoznali i razmenjivali impresije i iskustva.

Najlepše momente zabeležili su naši talentovani volonteri Katarina Agbaba i Dušan Živić.
Katarina je tom prilikom fotografisala sjajne momente, a Dušan svojom kamerom snimio mnoštvo veselih i ushićenih momenata. Kao produkt naše aktivnosti u Bangladešu, pored lepog i emotivnog druženja, razmene utisaka, i realizovanja različitih aktivnosti, imamo Katarinine sjajne fotografije i Dušanov video snimak koji predstavljaju naše iskustvo, više i jasnije od reči.

Ovom prilikom vas pozivamo da 02. oktobra posetite OPENS kancelariju u Laze Telečkog br. 2, u kojoj ćemo realizovati izložbu fotografija i projekciju video snimka sa aktivnosti u Bangladešu, i tom prilikom ćete moći da se upoznate sa radom i iskustvima naših volontera kao i sa mladim Romima koji su zajedno sa nama učestvovali u aktivnosti.

Vreme trajanja izložbe je: od 18h do 20h.

ULAZ BESPLATAN 🙂

Link ka događaju: https://www.facebook.com/events/250617648977631/