Feature Image

Koji je to recept za dobar film? Kako bi saznao odgovor na ovo pitanje, dođi na 17. FIlmski Front!

24 - 27. oktobar Kulturni centar, Novi Sad

Sedamnaesti po redu Međunarodni festival kratkometražnog filma “Filmski Front” održaće se od 24. do 27. oktobra u bioskopskoj sali Kulturnog centra Novog Sada.

Tokom četiri dana biće prikazano preko sto kratkometražnih filmova u glavnom i pratećem programu festivala. Filmski Front ima dve takmičarske selekcije – Srbija/region i Međunarodnu selekciju i na taj način pruža autorima i gledaocima uvid u širu sliku u kom pravcu se razvija savremena filmska umetnost, kao i realan uvid o kvalitetu domaće produkcije u odnosu na druge kinematografije.

Festival je danas okrenut pre svega mladim profesionalcima koji kroz eksperiment teže da razviju svoj autorski izraz. Pored takmičarskih selekcija tu su i specijalni programi i projekcije koje daju dodatni fokus na određene teme, trendove, društvena kretanja, kao i Frontove filmske radionice na kojima se edukuju nove nade filmske produkcije. Ove godine Frontove filmske radionice održane su uz podršku Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019 i na taj način više od pedeset mladih je pohađalo ili trenutno pohađa radionice scenarija, režije, kamere, produkcije i filmske kritike.

Takođe u pratećem programu prvog festivalskog dana, u okviru programa “Novi Sad predstavlja”, gledaćemo filmove mladih autora iz Novog Sada. “DokuFront” donosi kratkometražne dokumentarne filmove, dok će nam “Kinoplov” predstaviti filmove iz arhive Kino Kluba Novi Sad i na trenutak nas vratiti u prošlost.

 

Pored toga, na programu “Frontić” biće prikazani animirani filmovi za najmlađe, a na “HororFrontu” kratkometražni horor filmovi. Sve ovo pratiće i žurke otvaranja i zatvaranja festivala , a ulaz na sve programe kao i na radionice je slobodan.

Više informacija: filmfront.rs