Feature Image

Radionica: Kaligrafijom do Kine

25.04. OPENS kancelarija, Laze Telečkog 2, Novi Sad

Radionica je osmišljena sa ciljem informisanja mladih o kineskoj kulturi, tradiciji i identitetu kao i o načinima komunikacije, a deo je OPENS radne sobe koja ima za cilj da pruži prostor volonterima i mladim aktivistima da osmisle aktivnosti za druge mlade. Ovu radionicu osmislila je volonterka Marina Đurić.

Ideja je da se kroz radionicu podiže svest mladih o drugačijim kulturama i približi kineska kultura mladima iz Srbije, prikaže drugačiji način pisanja, običaja i komunikacije.

Prvi deo radionice je namenjen za upoznavanje učesnika, generalno približavanje kineske kulture kroz interaktivni rad.

Drugi deo radionice se odnosi na upoznavanje pribora i idiograma koji će se pisati, i samo vežbanje pisanja.
Treći deo obuhvata kratko prezentovanje kineske tradicije i kulture.

Prijavu možeš izvršiti ovde sve do utorka 23. aprila do 14h, a odabranim učesnicima će biti poslat imejl potvrde o učešću na u sredu 24. aprila.

 

OPENS radna soba je organizovana uz podršku Konfučijevog instituta Univerziteta Novi Sad. Konfučijev institut Univerziteta u Novom Sadu nastao je na inicijativu ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji i Hanbana, sedišta svih Konfucijevih instituta. Oni su spojili Univerzitet za poljoprivredu i šumarstvo Džeđijang – ZAFU, iz istoimene kineske pokrajine, čija je prestonica osmomilionski grad Handžou, sa Univerzitetom u Novom Sadu, smeštenim na obale Dunava u srcu Vojvodine.
Jedan od ciljeva Konfučijevog instituta jeste da u Srbiji stvori prijatnu atmosferu za učenje kineskog jezika i upoznavanje sa kineskom kulturom.