Feature Image

Čemu su mladi naklonjeni

30. oktobar Bioskop Arena

Da bismo uopšte pričali o tome čemu su mladi naklonjeni, prvo smo morali da istražimo trendove u društvu, kulturi, obrazovanju i slobodnom vremenu među mladima danas i onda da najinspirativnije ljude stavimo za isti sto.

Za stolom su:

Dunja Jovanić – influenserka, modna blogerka i youtube volgerka i jedna od pionirki zanimanja „modernog doba“. Njeno ime i prezime, a posebno akronim na društvenim mrežama, znaju gotovo sve mlade generecije koje na instagramu provode svoje sate, dane a poneki i život.

Duško Krstić – sertifikovani omladinski radnik, trener i mentor. Osnivač, aktivista i volonter Centra za građansko delovanje i Fondacije za mlade Obrenovca. Urednik portala za mlade YOUTH.RS.

Dr Dalibor Petrović – Vanredni profesor sociologije na Univerzitetu u Beogradu, posebno se zanima i izučava oblast sociologije elektronskih komunikacija sa fokusom na društvenim posledicama upotrebe interneta.

Lokacija je Arena cineplex, datum je 30. oktobar a u pitanju je panel u okviru Konferencije Mladi, inovacije i trendovi koju OPENS organizuje u partnerstvu sa Centrom za omladinski rad.

Za kakve sadržaje su mladi danas zainteresovani? Kakve navike imaju i gde ih stiču? Kako provode svoje slobodno vreme? Koja su njihova interesovanja danas, i da li ih imaju? Kako zainteresovati mlade za određene sadržaje? Koga mladi danas najviše prate i slušaju? Ko su im autoriteti, uzori i idoli danas? Kako se u Srbiji sprovodi omladinski rad a kako rad sa mladima u 2019. godini?

Na panelu ćemo pričati o tome ko su novi mladi koji utiču na svoje vršnjake i na koji način.

Karte se preuzimaju na blagajni bioskopa Arena od 22.10. u 10h do 29.10. do 17h. Jedna osoba može da preuzme maksimum 2 karte na svoje ime. Karte nije moguće unapred rezervisati.

Za sve one kojima je nedostupan pristup sali u kojoj se realizuje panel, obezbeđena je dodatna podrška zaposlenog osoblja u Areni i OPENS volontera.