Feature Image

BINS predstavlja: Živa biblioteka

8. decembar Novi Sad, Eđšeg kulturna stanica
Mesto održavanja događaja: Kulturna stanica Eđšeg, Antona Čehova 4, Novi Sad
Datum i vreme: 8. decembar 2019. u 17h
 
Živa biblioteka funkcioniše baš kao prava biblioteka, gde čitaoci dolaze da pozajme “knjigu” na određeno vreme. Postoji jedna razlika: knjige u Živoj biblioteci su ljudi, koji predstavljaju grupe koje su često meta predrasuda i stereotipa, kao i žrtve diskriminacije i socijalne ekskluzije. U ovoj biblioteci, knjige ne samo da mogu da pričaju, već mogu i da odgovaraju na pitanja čitalaca, a mogu i da postavljaju pitanja i da uče, te i knjige i čitaoci imaju priliku da uđu u pravi dijalog. «Živa biblioteka» je deo projekta „Razgovaraj sa knjigom“ koji realizuje BalkanIDEA Novi Sad.

Projekat podržavaju OPENS 2019 – Omladinska prestonica Evrope Novi Sad, Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Novi Sad, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu AP Vojvodine i Poverenik za zaštitu ravnopravnosti.

Događaj će pratiti i izložba na temu ravnopravnosti, gde ćete moći da uživate u radovima učesnika i učesnica projekta ‘Ravnopravnost u kadru’.

Događaj se dešava u sklopu Festivala ljudskih prava, koji zajedno organizuju organizacije članice Panonske platforme za ljudska prava.