Feature Image

NOVI SAD ULTRA CHALLENGER

24-25.maj Trg slobode, Novi Sad

Jeste li skoro bacili pogled na zvaničnu rang listu najboljih 3×3 basketaša sveta? Sve i da niste, budite sigurni da Novi Sad dominira.

Možda je zato čudno što do sada baš u našem gradu nije bio nijedan zvaničan FIBIn basket turnir. Bar do sada.

Drumroll, molimo vas i spremite se za Novi Sad Ultra Challenger turnir u samom centru Omladinske prestonice Evrope!

Basket spektakl u centru Novog Sada, u organizaciji FIBA-e i basket klubova “Novi Sad 3×3” i „Liman 3×3“, biće održan na Trgu Slobode od 24. do 25. maja.

Na internacionalnom turniru u basketu 3×3 pod nazivom “NOVI SAD ULTRA CHALLENGER” učestvovaće neke od najboljih streetball ekipa iz 16 zemalja sveta. Ovaj turnir ima status FIBA challenger turnira, a pobednička ekipa stiče pravo učešća na prestižnom Masters turniru koji će biti održan u Mexico City-ju u julu 2019. godine. Praznik za ljubitelje basketa u Novom Sadu pružiće publici na centralnom novosadskom trgu najbolji basket u kojem učestvuju ekipe koje su obeležile streetball scenu u celom svetu prethodnih godina.

YouTube video

Specijalnu poslasticu predstavlja muzički deo događaja koji se odnosi na celodnevnu hip hop zabavu uz čuvenu novosadsku organizaciju Cake Beats pored kojih će nastupiti i Timbe, član Bad Copy ekipe, dok će im se u finalnoj večeri pridružiti i neki od najistaknutijih srpskih hip hopera, Mikri i Struka. Centar Novog Sada biće pretvoren u basket atrakciju koju će krasiti izdignuti teren na čije tribine staje 600 ljudi, a specijalna rasveta i ozvučenje doprineće posebnom doživljaju. Na turnir koji popularizuje basket u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji pozvani su svi Novosađani i posetioci iz celog sveta. U cilju promocije fer pleja i zdravog stila života, Novi Sad otvara svoja vrata svim ljubiteljima ovog sporta u godini kada ovaj grad nosi titulu Omladinske prestonice Evrope.

Link do FB eventa pronađite ovde