Design your job

22 Feb/2019 Objavljeno u Blog

“Design Your Job 3” je nastavak istoimene projektne inicijative i trenutno se održava u Bečeju, gde se sprovodi obuka za web dizajnere.  Šesnaest mladih učesnika obuke koju organizuje inicijativa RESPOLIS centra za omladinski i društveni razvoj (u okviru Erasmus+ Programa) posetilo je i kancelarije OPENSa u potrazi za novim idejama.  Mladi su tom prilikom mogli da se upoznaju sa radom i značajem OPNES-a kao i da obiđu grad i posete dve IT kompanije.

“Trenutno realizujemo projekte za web dizajnere gde učimo mlade iz 4 zemlje: Kipra, Italije, Albanije i Srbije, da postanu junior web dizajneri. Ovaj projekat radimo zajedno sa Nacionalnom služom za zapošljavanje i sa partnerima iz navedenih zemalja. Mladi kroz projekte ovakve vrste upoznaju jedni druge i takođe dobijaju priliku da posete IT kompanije. Radimo na njihovoj motivaciji i učenju realnih i praktičnih stvari koje se događaju konktretno na tržištu dok ih kroz proces rada prate mentori,” objašnjava izvršni direktor RESPOLIS-a Nikola Radman.

“OPENS-ov drugi stub podstiče inovativnost i kreativnost kod mladih, te je grupa koja nas je posetila vrlo relevantna. Dali su nam uvid u to kako oni koriste kreativne industrije u svrhu razvoja njihove lokalne zajednice, a mi se nadamo da će, ubuduće, i naše ideje stići do njih,” objašnjava asistentkinja koordinatorke za međunarodnu saradnju OPENS-a, Katarina Živanović.

Cilj je formiranje sistemske promene u povećanju zapošljivosti mladih kroz kreiranje, testiranje a zatim nadogradnju programa i testiranje u realanom sektoru, za deficitarna IT zanimanja na tržištu rada.

Tagovi: Erasmus, eyc2019, IT, job, opens2019, posao, RESPOLIS