Završen još jedan SOŠOV

Mnogo golova, koševa, postizanja novih rekorda, a  iznad svega fer pleja, protutnjalo je Novim Sadom proteklih nekoliko dana.  Reč je svakako o osmom SOŠOVu, odnosno Sportskoj olimpijadi školske omladine Vojvodine. A za to vreme i svi mi mogli smo maker na kratko da budemo deo duge istorije SOŠOV-a i jednog dana možda i jednaki uz sve one velike sportiste, osvajače olimpijskih medalja, koji su svoje prve korake napravili upravo na ovim sportskim terenima.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević otvorajući 8. Sportsku olimpijadu školske omladine Vojvodine, u Velikoj dvorani SPC „Vojvodina“ u Novom Sadu istakao je da ima mnogo aspekata koji ukazuju na značaj bavljenja sportom u našim školama.

„S jedne strane to je očuvanje i jačanje vašeg zdravlja i to ne samo fizičkog. Kroz sport i sportsko takmičenje, ne čeličite samo vaše telo, već i vašu istrajnost i volju i to će vam, sasvim sigurno, biti od ogromne koristi u bilo čemu čime ćete se u životu kasnije baviti“, kazao je potpredsednik Milićević dodajući da su naše škole svojevrsna baza iz koje se regrutuju i vrhunski sportisti, među kojima će sigurno biti i neko od učesnika SOŠOV-a.

Osmi po redu SOŠOV, u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, tokom četiri dana okupilo je preko 4.588 učenica i učenika osnovnih i srednjih škola iz AP Vojvodine, koji su se po prvi put takmičili u čak 14 različitih sportova: atletici, košarci, stonom tenisu, plivanju, rukometu, fudbalu, basketu 3 na 3, streljaštvu, karateu, džudou, sportskoj gimnastici, malim olimpijskim igrama, odbojci i ritmičkoj gimnastici.

Predsednik Organizacionog odbora SOŠOV-a, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez zahvalio Gradu Novom Sadu, OPENSu, Novosadskom volonterskom servisu i Pokrajinskoj vladi na podršci za organizovanje najbrojnije školske olimpijade do sada, a takmičarima poručio da su najbolji promoteri svog grada i sporta u kom se takmiče.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izrazio je zadovoljstvo što je SOŠOV obnovljen i dodao da je ta manifestacija nešto u šta država treba da ulaže.

Tags: , , , , ,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Kontaktirajte nas

 • Telefon:

  +381 (0)69 2019 133

 • e-mail:
  office@opens2019.rs

Društvene mreže

© 2017 OPENS2019 | Izrada sajtova Zequester

Kontaktirajte nas

 • Telefon:
  +381 (0)64 576 02 72
 • e-mail:
  office@opens2019.rs

Društvene mreže

© 2017 OPENS2019 | Developed by Zequester