Sajam volontiranja

Platforma Novosadski volonterski servis, zajednički projekat Fondacije „Novi Sad 2021“ i Omladinske prestonice Evrope 2019, predstavljena na Sajmu volonterizma na Filozofskom fakultetu, Univerziteta u Novom Sadu.

 

U holu Filozofskog fakulteta, u ponedeljak 5. marta, vladala je nezapamćena gužva oko štandova organizacija koje su predstavljale svoj rad sa volonterima. Takođe je bio izuzetan odziv studenata za učešće u radionici Novosadskog volonterskog servisa „Volonterstvom do posla“, na kojoj su učesnici naučili nešto o motivima i benefitima volontiranja, kao i o tome kako će moći da koriste novu platformu za volontere. Pored toga, prisutni su mogli da čuju nešto više o Evropskoj prestonici kulture i Omladinskoj prestonici Evrope, i nešto više o tome kako da svoja znanja, veštine i mogućnosti unaprede kroz volontiranje u okviru različitih programa koje nude evropski projekti kulturne i omladinske prestonice.

Učesnici radionice, predstavnici više fakulteta u Novom Sadu, iskoristili su priliku da pozovu članove tima evropskih prestonica, da svoje projekte i platformu Novosadski volonterski servis predstave na tribinama pred svim studentima, kako bi i ostali čuli nešto novo i korisno o ovom projektu.

Novosadski volonterski servis je jedinstvena platforma koja će pružiti potpuno novo i drugačije organizovanje rada volontera, koje će imati svoju svrhu i cilj uvažavajući potrebe i želje volontera za profesionalnim ostvarenjima. Zamišljen je kao legat koji ostaje gradu Novom Sadu nakon godina titula prestonica, a u svrhu organizovanog rada volontera.

Tags: , , , ,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Kontaktirajte nas

 • Telefon:

  +381 (0)69 2019 133

 • e-mail:
  office@opens2019.rs

Društvene mreže

© 2017 OPENS2019 | Izrada sajtova Zequester

Kontaktirajte nas

 • Telefon:
  +381 (0)64 576 02 72
 • e-mail:
  office@opens2019.rs

Društvene mreže

© 2017 OPENS2019 | Developed by Zequester