Priznanja Crvenog krsta Novog Sada

Godišnja skupština Crvenog krsta Novog Sada održana je u prepunoj sali Doma vojske. Na sednici je prezentovan Izveštaj o radu 2017. godine, a i predstavljen plan rada za tekuću godinu. Ipak, najiščekivanija tačka dnevnog reda bila je dodela znački i zahvalnica najistaknutijim pojedincima, organizacijama i udruženjima.

Još od osnivanja Crvenog krsta u 19. veku, osnovna delatnost društva usmerena je na olakšavanje ljudske patnje. Tokom istorije pružili su pomoć mnogima čiji su životi na bilo koji način bili ugroženi, a i danas predstavljaju jedino nacionalno društvo koje svojim delovanjem pomaže velikom broju ljudi.

„Mi možemo sa ponosom da kažemo da u Srbiji imamo 69.932 volontera, i po tome spadamo u red jednog od najjačih organizacija crvenog krsta u svetu kada se gleda broj ukupnih stanovnika u zemlji, broj profesionalno zaposlenih kojih ima samo 700 u čitavom crvenom krstu u Srbiji“, kaže predsednik Crvenog krsta Srbije Dragan Radovanović.

Crveni krst Novog Sada tokom 2017. podario je gradu preko 70 hiljada volonterskih sati. Tokom prošle godine, svi studenti prvih godina su prošli obuku prve pomoći, a i potpisano je nekoliko izuzetno važnih sporazuma sa sličnim organizacijama u zemlji i regionu.

„Mi smo učestvovali u tom projektu i u pitanju je negde oko 7.200 studenata. Trudićemo se pogled u budućnost naše predviđanje je da i dalje budemo tu u skladu sa Zakonom o crvenom krstu a naš osnovni zadatak je da u socijalnoj i humanoj delatnosti budemo ispomažući organ države“, kaže Sekretar Crvenog krsta Novog Sada Dragan Lazić.

Kao i svake godine, najistikanutiji pojedinci, organizacije i udruženja dobili su zahvalnice Crvenog krsta kao priznanja za svoj doprinost humanusti. Među laureatima ove godine bio je i koordinator OPENS 2019, Vukašin Grozdanović.

„Lepo je biti među laureatima u ovakvom društvu. Naravno da mi prznanje znači. Ono predstavlja priznanje za rad i zalaganje u prošlosti, ali je i podstrek za nastavak u istom smeru i u budućnosti“, kaže Grozdanović.

Organizovanje dobrovoljnog davanja krvi, narodna kuhinja, nabavka osnovnih potrepština i garderobe za najugroženije i još mnogo toga, akcije su koje Crveni krst redovno sprovodi i koje će i nastaviti da realizuje.

Tags: , , ,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Kontaktirajte nas

 • Telefon:

  +381 (0)69 2019 133

 • e-mail:
  office@opens2019.rs

Društvene mreže

© 2017 OPENS2019 | Izrada sajtova Zequester

Kontaktirajte nas

 • Telefon:
  +381 (0)64 576 02 72
 • e-mail:
  office@opens2019.rs

Društvene mreže

© 2017 OPENS2019 | Developed by Zequester