Poziv za volontere!

Volonterski servis je model volontiranja koji nije nov ali je nedovoljno primenjivan u našoj zemlji. Zajedno sa drugim modelima volontiranja, kao što su međunarodni i domaći volonterski kampovi, dugoročna i kratkoročna volontiranja kroz različite evropske programe ovo jeste jedan od osnovnih modela volontiranja.

 

Nakon okruglih stolova prošle godine, istraživanja i testiranja, Platforma na kojoj je Novosadski volonterski servis je aktivna iako još u probnoj fazi.

„Trenutno ispitujemo funkcionalnost sajta, unapređujemo lagodnost u radu i testiramo volonterske pozicije. Ideja je da Novosadski volonterski servis ima podjednak prostor kako za volontere, tako i za organizacije i institucije“, objašnjava koordinator servisa Vojislav Prkosovački.

 

Platforma, koja nastaje iz saradnje dve prestonice – Omladinske prestonice Evrope i Evropske prestonice kulture, biće u probnoj fazi mesec dana, ali kako objašnjava koordinator Novosadskog volonterskog servisa, već u ovom trenutku postoje velike potrebe za volonterima u Novom Sadu, stoga su već raspisani prvi konkursi.

 

Jedan od njih je Konferencija „NEUTRALNO“ – međunarodna platforma za dijalog o novim kulturnim prostorima, koja će se održati 9. i 10. maja 2018. godine, u Studiju ,,M’’ u Novom Sadu.

 

Konferencija je posvećena predstavljanju različitih modela održivosti i razvoja kulturnih prostora u Evropi i regionu, i namenjena je svim proaktivnim pojedinicima iz domena umetnosti, kulture, kreativnih industrija i društvenog aktivizma. Volonteri će biti podrška realizaciji Konferencije u više elemenata:

 

– Registracija učesnika

– Priprema prostora

– Pravljenje bedževa

– Podrška u press room-u

 

i druge logističke aktivnosti koje će preciznije biti definisane na pripremnom sastanku.  Od volontera se očekuje se osmeh i dobro raspoloženje.

 

Volonteri dobijaju mogućnost da saznaju nešto više o pitanjima i temama koje su predmet dijaloga, da steknu iskustvo u organizovanju događaja i da upoznaju sjajne nove ljude.

 

Ukoliko ste zainteresovani za višednevni volonterski angažman i jedno novo iskustvo, molimo vas da popunite ovu onlajn prijavu putem sledećeg LINKa. Za sva dodatna pitanja možete se obratiti putem maila office@nvs.rs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Kontaktirajte nas

  • Telefon:

    +381 (0)69 2019 133

  • e-mail:
    office@opens2019.rs

Društvene mreže

© 2017 OPENS2019 | Izrada sajtova Zequester