OPENS prostorije posetila delegacija NSHC sa partnerima

Prostorije OPENS-a u ulici Laze Telečkog, posetila je delegacija Novosadskog humanitarnog centra i njihovi partneri iz Austije, Albanije i Kosova, kako bi se upoznali sa upoznaju sa aktivnostima koje programom Omladinske prestonice Evrope.

Na koji način se glas mladih čuje su lokalnom parlamentu, koji program OPENSa u fokusu ima položaj mladih žena i posebno ugroženih manjinskih grupa, samo su neka od pitanja koja su postavljali delagati tih zemalja.

“Odlučili smo da naše partnere upoznamo i sa OPENS-om kako bismo im pokazali šta radite kada je reč o aktivnostima koje se tiču unapređenja položaja mladih u Novom Sadu. OPENS inicijativa predstavlja odličan primer dobre prakse brige o mladima i unapređenja položaja mladih, s obzirom da je cilj SEED projekta poboljšanje položaja žena i mladih kroz obrazovanje i zapošljavanje”, kaže Mira Novaković Ilin, koordinatorka projekta u Novosadskom humanitarnom centru.Učesnici sastanka u Novom Sadu koji su 
ujedno i predstavnici loklanih insitucija i organizacija iz Albanije i sa Kosova, kažu da im je koristilo to što su dobili infromacije o načinu uključivanja mladih u rešavanje problema, te da je OPENS i odličan primer na koji način se može organizovati briga o mladima.

Inače, Regionalni SEED program, u okviru kog je organizovana poseta, ima za cilj da doprinese zapošljavanju, smanjenju siromaštva, rodnoj ravnopravnosti i socio-ekonomskom razvoju u regionu. Nosilac SEED programa je austrijska organizacija Volkshilfe Solidarität, uz finansijsku podršku Austrian Development Cooperation.

Tags: , , , , , ,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Kontaktirajte nas

  • Telefon:

    +381 (0)69 2019 133

  • e-mail:
    office@opens2019.rs

Društvene mreže

© 2017 OPENS2019 | Izrada sajtova Zequester