Opens dani – Dan drugi

Drugi dan manifestacije “OPENS dani” sinoć je protekao u znaku svečanog otvaranja novih prostorija u ulici Laze Telečkog 2. Svečanost je počela izvođenjem pozorišne predstave “Naše mesto” u koprodukciji Kulturnog centra novog Sada i Teatra 34, a nastavilo se koktelima i žurkom sa DJom.

“Dan otvorenih vrata koristimo da mladima predstavimo nove prostorije u samom centru grada. Poenta je u tome da će ova vrata svakodnevno biti otvorena za sve mlade Novosađane kao još jedan zajednički prostor, što će posebno značiti onim organizacijama koje nemaju svoje prostorije, kao novi prostor za kreativne ideje.Takođe, svakodnevno ćemo sugrađanima i gostima iz drugih gradova i država biti na usluzi i nastojati da im približimo značaj Omladinske prestonice Evrope 2019”, poručuju iz OPENS tima.

Na svečanosti su pored Novosađana i predstavnika omladinskih organizacija prisustvovali i Zdravko Jelušić, predsednik Skupštine Grada Novog Sada, Dragan Milić iz pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, kao i Ognjen Cvjetićanin, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

“OPENS dani” nastavljaju se danas filmskim programom u Kulturnom centru Novog Sada i to selekcijom filmova festivala Filmski front i Cinema siti, a potom i večerašnjim koncertom “Kilo kilo bande” u Studentsko-kulturnom centru Fabrika, uz napomenu da je ulaz na sve događaje besplatan.

Četvorodnevna manifestacija biće završena sutra, “Festivalom lampina” na Keju žrtava racije, u saradnji sa Fondacijom “Osmeh na dar”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Kontaktirajte nas

  • Telefon:

    +381 (0)69 2019 133

  • e-mail:
    office@opens2019.rs

Društvene mreže

© 2017 OPENS2019 | Izrada sajtova Zequester