Gradimo kulturu volontiranja

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da učestvujete na konferenciji „Gradimo kulturu volontiranja“ koja će se održati 8. decembra u Skupštinskoj sali AP Vojvodine.
Konferencija je nastavak realizacije zajedničkog projekta „Novosadski volonterski servis“ koji u partnerstvu sprovode Fondacija „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ i Omladinski savez udruženja „Omladinska prestonica Evrope Novi Sad – OPENS“ i koji treba da popularizuje volontiranje i pruži održiv sistem volontiranja u Novom Sadu.

Novom Sadu nedostaje jedinstveni, uređeni i prepoznatljivi volonterski servis koji bi služio svim građanima i građankama tokom i nakon što isteknu obe titule. Dve prestonice odlučile su da zajedničkim snagama izgrade Novosadski volonterski servis oslanjajući se na dosadašnju praksu ne samo u Novom Sadu već i u Srbiji, regionu i Evropi.

Nakon održanih pet okruglih stolova sa preko 100 učesnika i preko 50 organizacija i institucija koji su učestvovali u analizi modela ovog servisa u Novom Sadu, organizujemo konferenciju sa ciljem da upozna sve zainteresovane strane, a posebno organizatore volontiranja sa različiti formama volontiranja i primerima dobre prakse u organizaciji volonterskih aktivnosti. Takođe, na konferenciji će se analizirati načini promocije i podrške volontiranju, zakonski okviri i procedure, sistemi i oblici volontiranja u institucijama kao i inovativni modeli i nove prakse u volonterskom menadžmentu.

Konferencija će se održati u petak 08. 12. 2017. od 11 do 16 časova u Skupštinskoj sali AP Vojvodine (Banovinski prolaz bb).
Svojim aktivnim učešćem doprinećete razvoju efikasnog i održivog modela Novosadskog volonterskog servisa.
Potvrdu učešća možete obaviti na linku https://goo.gl/forms/Vya42fojIiMAe87h1 najkasnije do četvrtka, 07. 12. 2017. do 12 časova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Kontaktirajte nas

  • Telefon:

    +381 (0)69 2019 133

  • e-mail:
    office@opens2019.rs

Društvene mreže

© 2017 OPENS2019 | Izrada sajtova Zequester