Fudbal na stolu, TV na zidu

Kako do uključivanja studenata? Kako im predstaviti projekte koji se njih tiču?

Odgovor: prvenstvo u stonom fudbalu za studente koji su u novosadskim studentskim domovima, a kao nagradu tri najbolje ekipe osvajaju televizore za svoje domove.

“Ideja nam je došla kada smo primetili da mladi nemaju priliku da se tako lako informišu. Direktno se naslanjamo na stubove našeg programa koji podstiču kreativnost mladih i jednake prilike za sve mlade”, kaže koordinatorka za saradnju sa institucijama Nataša Igić.

Tako je u prostorijama OPENSa (Laze Telečkog 2), održano takmičenje i nakon žreba, uz sudiju i komentatora, počelo je takmičenje.

“Ideja nam je došla u razgovoru sa Upravom studentskog centra, gde nismo mogli da pronađemo model kako od 8 domova da odaberemo tri, tako da će odlučiti fer play,“ dodaje Nataša.

Student medicine Dušan Prodanović iz doma Sajmište kaže da ima još godinu i po dana boravka u domu i da je zbog toga odlučio da se bori za svoj dom: „Mislim da je previše dobro da bi bilo istinito, te da su zato malo oklevali svi sa prijavom. Mi smo došli iz zabave, i ja još uvek ne verujem da se dobija TV“, uzbuđeno priča Dušan.

„Imamo jako mali telefizor u TV sali i mnogo mi je drago što sam uspeo da doprinesem da moj dom dobije ovako dobru priliku“, objašnjava Filip Mlađenović, student iz doma Car Lazar.

Pobedničke ekipe koje su svojim domovima donele nove televizore su „Dom Car Lazar i carica Milica“, „Rossoneri“ i „Sajmište 137126“. Već u ponedeljak, televizori će biti isporučeni na adrese Dom Sajmište, Dom Vlahović i Dom Car Lazar“.

Tags: , , , , , , , , ,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Kontaktirajte nas

  • Telefon:
    +381 (0)64 576 02 72
  • e-mail:
    office@opens2019.rs

Društvene mreže

© 2017 OPENS2019 | Developed by Zequester