ОПЕНС отвара врата

Мислим да људи у Новом Саду нису ни свесни колико је велика тежина титуле Омладинске Престониц Европе за 2019.
Срећом преко Опенс даy-ева смо имали и имаћемо прилику да их додатно о томе едукујемо и обавестимо. А шта је са другим градовима у Србији или бар близе, Војводини ?
Захваљујући предивном пројекту добили смо прилику да у 9 градова едукујемо младе (и оне који се тако осећају) о нашем ОПЕНСу и активностима које су биле и које ће бити. Мислим да је вршњачка едукација пун погодак и најбољи начин за учење.
Путујући и причајући о ОПЕНСу од кандидатуре па до данашњег дана, развијали смо себе али и отварали нека нова врата и пријатељства која ће нам се сигурна сам у будућности показати веома вреднима. А врата која ја увек радо отварам су врата ОПЕНС просторија где ћемо надам се ускоро све те насе другаре из тих истих 9 градова угостити и разменити са њима још много прелепих искустава, знања и активности.

Настја Проданић, волонтерка ОПЕНСа

Могућност да пренесем своје дугогодишње искуство волонтирања, да стимулишем друге заједнице и да се успут друзим са њима представља за мене изузетну прилику да градим себе и своју волонтерску организацију.
Упознавање са другим волонтерским заједницама у региону увидели смо шта је то добро што ми у ОПЕНС-у радимо, шта је то што можемо да поправимо, а најважније од свега како можемо помоћи другима да развијемо заједно омладинску Србију!

Наташа Радојчић, волонтерка ОПЕНСа

Драго нам је да смо били у могућности да посетимо 9 општина/градова и пренесемо пример добре праксе из Новог Сада, као и део енергије коју овај град има и негује.
Задовољство нам је што смо причали са младима и што смо чули неке њихове идеје и размишљања.
Радујемо се активностима у наредној години на којима ће сви ови дивни млади имати прилику да учествују.

Дејана Балтес и Војислав Пркосовачки, координатори пројекта ОПЕНС отвара врата

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontaktirajte nas

  • Telefon:
    +381 (0)64 576 02 72
  • e-mail:
    office@opens2019.rs

Društvene mreže

© 2017 OPENS2019 | Developed by Zequester