109 godina inspiracije

Nastupima na nekoliko lokacija u Novom Sadu, učenici Muzičke škole „Isidor Bajić“ obeležili su 109 godina postojanja ove ustanove.

Više od 200 učenika je  nizom koncerata koji su se sinhronizovano odvijali u saletli Dunavskog parka, u Katoličkoj porti i u prostoriji “OPENS-a”, na taj način istovremeno i prikupljalo novac za lečenje karcinoma od kojeg boluje učenica te škole, Dragana Stanimirov, tako da su sugrađani mogli u kutiji da ostave prilog.

“Divno je to da se na tri mesta istovremeno čuje muzika i naši sjajni učenici, koja su posvećena, plemenita deca” kaže pomoćnica direktorke MŠ “Isidor Bajić” Danijela Kličković. – “Na osnovu reakcije publike i kulturne javnosti videćemo da li će ova naša akcija imati pozitivan ođek i prostora da je ponovimo, a mislimo da hoće. Posebno jer smo u OPENSu dobili značajnu podršku”, dodaje Danijela.

“Mi smo uvek raspoloženi za ovakve vidove saradnje. Posebno ako to znači da otvaramo svoje prostorije Novom Sadu i mladima u njemu jer je ideja da ovaj prostor na taj način oživimo,” kaže Dejana Baltes koordinatorka volontera u OPENSu.

 

“Isidor Bajić” je jedina muzička škola u Vojvodini koja ima sva tri nivoa obrazovanja, odnosno muzičko zabavište, osnovnu i srednju muzičku školu, sa više od 1.200 đaka i 170 zaposlenih. Datum koji se zvanično obeležava kao Dan škole je 16. maj, kada je 1909. godine Isidor Bajić u novosadskom listu “Zastava” objavio da osniva muzičku školu, kulturno-obrazovno zdanje stručnog muzičkog školovanja, ali i negovanja ljubavi prema muzici i edukovanja muziče publike.

Tags: , , , , , ,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Kontaktirajte nas

  • Telefon:

    +381 (0)69 2019 133

  • e-mail:
    office@opens2019.rs

Društvene mreže

© 2017 OPENS2019 | Izrada sajtova Zequester